05-10 Matchverslag FC Wieze - SK Zandbergen 1-1

Zondag 4 oktober trok SK Zandbergen, in nieuwe tenues, naar het verre Wieze. Het was ideaal voetbalweer, en ook de grasmat lag er uitstekend bij. Desondanks het brede veld dat uitnodigde tot ‘hoogstaand’ voetbal, koos de thuisploeg voor een vechtersaanpak, helaas soms iets te letterlijk… De wedstrijd stond onder leiding van M. De Man, die geen al te prettige namiddag beleefde. Hij deelde maar liefst 7 gele en 1 rood kartons uit.

SK Zandbergen startte eerder flauw aan de eerste helft. Het liet zich voornamelijk meetrekken door de agressieve spelstijl van de thuisploeg. Toch kwamen de rood-witten geleidelijk aan beter in de wedstrijd, doch ontbrak het aan echt doelgevaar. Een bedrijvige K. De Backer zorgde voor wat animo, jammerlijk genoeg zonder goed einde. De thuisploeg dreigde aan de overkant op een vrije schop op randje zestien, maar T. Somers, opnieuw tussen de palen, anticipeerde voortreffelijk. In de 39ste minuut, na heel wat voorafgaand schop- en trekwerk van de thuisploeg, trok scheidsrechter M. De Man rechtstreeks rood voor de nummer 9 van Wieze. Deze revancheerde zich immers richting de Zandbergse captain, waardoor de rode kaart zeker niet misplaatst was. SK Zandbergen zag zijn kansen op een overwinning toenemen, doch besloot de scheidsrechter vlak voor rust een penalty te fluiten in een nochtans onschuldig duel met T. Hooge. 1-0, doelpunt van K. Verstuyft.

In de rust ruimde een bleke T. Deslagmeulder plaats voor J. Everaert. Ondanks de duidelijke instructies slaagde SK Zandbergen er niet echter in het tij te keren. De eerste 20 minuten resulteerden voornamelijk in Zandbergs balbezit, helaas zonder veel dreiging in de zone van de waarheid. Het was daarentegen Wieze dat op de counter dichter bij de 2-0 kwam, dan Zandbergen bij de gelijkmaker. De Zandbergse tandem G. Van Londersele en B. Langhendries schoven een mannetje vooruit, in de hoop de tegenstander naar de keel te grijpen. SK Zandbergen kwam in het slotkwartier dicht bij de gelijkmaker, maar telkens mislukte de inzet. Het was wachten tot de 90ste minuut tot T. Hooge een hoekschop van M. Torrekens in doel knikte. Zijn bedanking voor het in hem gestelde vertrouwen. Enkele seconden later kon de ingevallen M. Everaert zelfs nog de 1-2 binnentikken, maar te verrast door de bal mikte hij alsnog over. SK Zandbergen mag zeker niet klagen met een punt, en vooral dat de spelers zonder breuken het terrein konden verlaten.

We are SK Zandbergen!!!

FC Wieze: J. De Braekeleer, H. Vinck, 5. Van Uyttenhove, C. De Saedeleer, B. De Winne (45' W. Rousseau), I. Puie, F. Vermeire, G. Pal, K. Verstuyft (79' K. De Brabander), F. Drozd (90' J. Ravijts), K. Van Huffel.

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, T. Deslagmeulder (45’ J. Everaert), S. Van Daele, D. De Bolle (54’ M. Everaert), G. Beeckmans (59’ T. Van Der Haegen), T. Hooge, M. Adriaens, M. Torrekens, K. De Backer, J. Aubeeck.