13-09 Matchverslag SKZ - RSC Ophasselt 5-2

Op speeldag 7 mocht SK Zandbergen de rode lantaarn RSC Ophasselt bevechten in een burenduel. Het was belangrijk om de drie punten thuis te houden, wetende dat FCW Gijzegem en SK Aaigem elkaar troffen op die speeldag. De ploeg van trainer P. Michiels wist nog geen enkel punt te sprokkelen, toch beroofden ze vorige week ei-zo-na FC Doggen van een driepunter. Alert zijn was dus de boodschap. In deze doelpuntrijke wedstrijd kwam SK Zandbergen voor de derde maal in evenveel wedstrijden op achterstand.

SK Zandbergen nam van bij het eerste fluitsignaal het initiatief en poogde RSC Ophasselt naar de keel te grijpen. Helaas resulteerde het balbezit niet onmiddellijk in doelpunten. Het stuitte meermaals op de jonge doelman J. De Cremer, die steeds in de baan van het schot lag. SK Zandbergen sprong onzorgvuldig om met de kansen en dan zegt de ongeschreven voetbalwet dat het doelpunt aan de overzijde valt. Dit was dan ook zo in de 36ste minuut waarin N. Nzekama zich goed doorzette en de 0-1 binnentikte. SK Zandbergen was duidelijk van slag en vlak voor rust toonde diezelfde N. Nzekama zich opnieuw efficiënt nadat hij een Zandbergse verdediger te snel af was op corner, 0-2. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken…

Coaches G. Van Londersele en B. Langhendries grepen in aan de rust en besloten een verdediger op te offeren om de achterstand alsnog om te buigen. Opnieuw kwam SK Zandbergen als bedrijvigste ploeg uit de kleedkamers en reeds in de 48ste minuut schoof K. De Backer zijn derde doelpunt van het seizoen voorbij doelman J. Cremer. De ploeg begon beter te draaien en RSC Ophasselt kon niet meer doen dan kamperen op de eigen helft en loeren op de counter. In de 60ste minuut maakte goaltjesdief G. Beeckmans gelijk. Het eenrichtingsvoetbal loonde en RSCO bezweek onder het aanvallend geweld. Diezelfde G. Beeckmans breidde de score uit met 2 doelpunten in de 65ste en 76ste minuut, telkens na een fraaie combinatie. In de slotminuten scoorde invaller T. Van Der Haegen nog de 5-2 en bekroonde zich tot vice-topschutter van Zandbergen.

We are SK Zandbergen!!!

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, J. Everaert, S. Van Daele, D. De Bolle (46’ T. Van Der Haegen), G. Beeckmans, T. Hooge, M. Adriaens (80’ T. Deslagmeulder), M. Torrekens, K. De Backer, J. Aubeeck (72’ M. Everaert).

RSC Ophasselt: J. De Cremer, A. Duyms (65’ J. Gavilan Barcenas), R. De Clercq, S. Nissens, M. Van Den Bergh (22’ A. Barry), B. Michiels, N. Nzekama, G. Van Der Hoeven, N. Bormans, J. De Nul, D. Bizangi