14-12 Matchverslag IdegemB - SKZ 0-3

De moeder der derby’s, dat is wat zaterdag 12 december op het programma stond. Voor SK Zandbergen betekent de trip naar Idegem telkens een lastige uitwedstrijd. Kapitein S. Debbaut nam na het ontslag van zijn coach de trainersscalp over en had maar al te graag een overwinning geboekt op zijn Idegem. K. De Veirman verscheen opnieuw aan de aftrap nadat hij komaf maakte met een vervelende blessure.

 

In een licht gewijzigde veldbezetting trachtte SK Zandbergen van bij het fluitsignaal vat te krijgen op het jonge Idegemse geweld. De gevaarlijkste doelpogingen waren voor Zandbergen, het overwicht voor Idegem. SK Zandbergen werd een strafschop ontnomen na een handsbal van de Idegemse verdediger, maar liet zich desondanks niet uit het lood slaan. Wilskracht Idegem dreigde enkele malen via J. Leirens, maar T. Somers kwam nooit in de problemen. De wind drukte zijn stempel op de eerste helft, waarin dan ook niet werd gescoord.

 

Vol overmoed startte SK Zandbergen aan de tweede helft waarin een worstelende K. De Veirman werd gewisseld voor M. Everaert. Reeds na 60 minuten kreeg de jonge A. Borgenon, zoon van Zandbergen-icoon S. Borgenon een tweede geel karton onder zijn neus geschoven. Enkele minuten later was het G. Beeckmans die kon raak treffen na omschakeling volgens het boekje, 0-1. Idegem trok een mannetje achteruit en bereikte nauwelijks nog de Zandbergse helft. Hun grootste kans kwam via woelwater J. Leirens die vanuit de draai pardoes op de winkelhaak mikte. Maar in de 70ste minuut verdubbelde T. Van Der Haegen de score met een schot van buiten de zestien, voorafgegaan door een individuele actie. Doelman T. Bauwens stond erbij en keek ernaar… Nadat in de 75ste minuut J. Leirens eveneens zijn tweede geel kreeg voor een zoveelste fopduik zakte het Idegemse elftal volledig in elkaar. Wat volgde was een vuurpeloton voor de kooi van ex-Zandbergen goalie T. Bauwens. Toch slaagde SK Zandbergen er slechts éénmaal in om te scoren. Via de ingevallen K. De Spiegeleer verscheen de verdiende 0-3 eindstand op het scorebord.

 

We are SK Zandbergen!!! (& Wezze is a Zandbergen-boy!!!)

 

Wilskracht Idegem: T. Bauwens, A. Tharouniatis, J. Leirens, G. Michiels (71’ R. De Decker), A. Borgenon, T. Put, J. Uytkafkot (80’ B. Wynant), B. Bockstael, S. Branckaert, Y. Biesemans, G. Willems (65’ M. De Pelseneer).

 

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, S. Van Daele, T. Deslagmeulder, J. Everaert, K. De Veirman (46’ M. Everaert),  G. Beeckmans, M. Adriaens, K. De Backer, M. Torrekens (81’ D. De Bolle), T. Van Der Haegen (70’ K. De Spiegeleer).