17-11 Matchverslag FC Doggen - SKZ 2-0

SK Zandbergen trok op zondag 15 november vol vertrouwen naar de leider in het klassement, FC Doggen. Nadat op eigen veld gemakkelijk afstand werd genomen van Strijpen, stonden coaches G. Van Londersele en B. Langhendries voor hun eerste echte uitdaging. Tijdens de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag zagen ze dan ook nog eens J. Aubeeck uitvallen met een enkelblessure. Ook K. De Veirman ligt nog steeds in de lappenmand.

SK Zandbergen begon goed aan de partij. Het startte zeer gretig en dit resulteerde ook in enkele doelrijpe kansen. Tot tweemaal toe werd G. Beeckmans weggestuurd na een goede crossbal. Helaas werd hem steeds de bal afgesnoept door de vinnige S. Reuse. Ook FC Doggen liet zien waarom ze leider zijn in het klassement. De tussenkomst van T. Somers was dan ook een must. In een voor de supporters aangename wedstrijd was het wachten tot minuut 31 tot balverlies van SK Zandbergen tot een jammerlijk openingsdoelpunt leidde. De voorzet van linkerflank W. Verhofstadt dwarrelde met meer geluk dan kunde, geleid door de hevige wind, over doelman T. Somers, 1-0. Via K. De Backer kon de uitploeg nog bijna gelijkmaken. Toch verloor SK Zandbergen de grip op de wedstrijd en was het opgelucht met de 1-0 ruststand.

Tijdens de rust stak SK Zandbergen de koppen bij elkaar en ging dan ook resoluut op zoek naar die verdiende gelijkmaker. Helaas waren het de troepen van J. De Nutte die in de 50ste minuut de score verdubbelden na slordig balverlies van de Zandbergse defensie. SK Zandbergen liet zich meeslepen in het geliefkoosde spel van de Aalstenaars en aldus was er in de tweede helft niet veel voetbal te zien. De wedstrijd werd ontsierd door pittige duels en veel duw- en trekwerk. In de slotminuten kreeg FC Doggen zelfs nog een penalty, maar T. Somers dook naar de goede hoek. FC Doggen hield onder leiding van P. Filipovic de nul en plaatst daarmee SK Zandbergen op 6 punten.

FC Doggen: T. Haegeman, D. Belis, P. Filipovic, J. Van Heck, S. Reuse, T. Camu, W. Verhofstadt, B. Huizenga (87’ O. Daeleman), T. Meganck (73’ T. Van Damme), B. Meuleneyzer, J. Abé (78’ B. Callebaut).

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht (78’ T. Deslagmeulder), J. Everaert, S. Van Daele, T. Van Der Haegen, G. Beeckmans (69’ M. Everaert), M. Adriaens, T. Hooge, M. Torrekens, K. De Backer, J. K. De Spiegeleer.