19-10 Matchverslag S. Moorsel - SKZ 2-2

Nadat SK Zandbergen vorig weekend met de schrik vrij kwam na een 0-2 achterstand tegen de hekkensluiter, stond voor zondag 18 oktober het Aalsterse Schroevers Moorsel op het programma. Vorig seizoen werd deze wedstrijd ontsierd door de hevige regenval en een official die weigerde de wedstrijd af te gelasten. Gelukkig waren de omstandigheden dit seizoen beter. De Zandbergse coaches beschikken over een volledig fitte A-kern en pikten K. De Spiegeleer op uit de B-kern waar hij al enkele weken wedstrijdritme opdeed na de zware polsbreuk vorig seizoen.

SK Zandbergen ging resoluut voor de aanval en snakte naar een vroeg openingsdoelpunt. Halfweg de eerste helft dreigden ze een eerste keer nadat G. Beeckmans een voorzet van spits K. De Backer naast devieerde. Niet veel later werd diezelfde G. Beeckmans verrast door een scherpe hoekschop van M. Torrekens. SK Zandbergen drukte het pedaal nog steviger in en het was M. Adriaens die na een nieuwe hoekschop de afvallende bal over doel mikte. Een stug Moorsel teerde voornamelijk op de flitsen van T. Van Der Linden, die met 11 doelpunten topschutter is van vierde D. In de 31ste minuut zette deze spits zich goed door en kronkelde zich tussen 3 Zandbergse verdedigers. Gelukkig anticipeerde T. Somers net op tijd. In de 45ste minuut zette M. Adriaens K. De Backer alleen voor doel, maar zijn lob miste finesse. Maar net voor affluiten was het alweer G. Beeckmans die SK Zandbergen op rozen kopte na een strakke corner van M. Torrekens.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Overwegend balbezit voor SK Zandbergen en een Moorsel dat snel counterde met goaltjesdief T. Van Der Linden. Intussen moest een naar de kant getrapte J. Aubeeck het veld verlaten voor T. Van Der Haegen. Het was wachten tot de 70ste minuut tot de nummer 9 van Schr. Moorsel zijn waarde toonde en gelijkmaakte. De thuisclub kwam meer en meer in de wedstrijd en kwam zowaar op voorsprong via opnieuw T. Van Der Linden. Met zijn nummer 13 van het seizoen leek hij zich tot matchwinnaar te kronen. Dit was echter buiten de gemotiveerde K. De Spiegeleer gerekend die in de 88ste minuut bewees zijn neus voor doelpunten nog niet te hebben verloren, 2-2. Op een voorzet van R. Van Der Bracht werkte hij beheerst af. Niet veel later kon hij zelfs nog de 2-3 binnen trappen, maar de wedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel.

We are SK Zandbergen!!!

Schroevers Moorsel: T. De Backer, J. Baten, J. Coignau, N Wellens (83’ J. Redant), L. Mine, D. Pieters, L. Van Royen (55’ D. Pauwels), Y. De Cuyper. T. Van Der Linden (87’ A. Van Den Steen), M. Pauwels, D. Den Herder.

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, J. Everaert, S. Van Daele (73’ M. Everaert), D. De Bolle, G. Beeckmans, T. Hooge, M. Adriaens, M. Torrekens (60’ K. De Spiegeleer), K. De Backer, J. Aubeeck (49’ T. Van Der Haegen).