23-09 SKZ krijgt nieuwe coaches

Na het onverwachte ontslag van Guy Praet begon voor SK Zandbergen, voor het eerst in zes jaar, de zoektocht naar een nieuwe coach. Daar het aanbod groter was dan de vraag betrok het bestuur enkele kernspelers, waaronder captain D. De Bolle, bij deze beslissing. Na enig beraad vloeiden al gauw 2 pionnen naar voren als dé geschikte opvolgers…

Alvast enkele vragen voor de nieuwe coaches van SK Zandbergen:

 

Vanwaar de keuze voor Zandbergen? Was dit een moeilijke keuze?
Gregory: “Op vlak van ambities was deze keuze vrij eenvoudig, daar mijn ambities stroken met deze van het bestuur. Onze neuzen wezen vrijwel onmiddellijk in dezelfde richting en dan weet je dat het snor zit. FC Zegelsem verlaten daarentegen was geen makkelijke keuze. Ik hoop dat de club deze beslissing een plaats kan geven en dat ze snel een opvolger kan aanstellen. Ik blik dan ook terug op een fijne periode en wens de club het beste toe in de toekomst.”

Bert: “Als ex-speler van SK Zandbergen ken ik het reilen en zeilen binnen de club als geen ander. Ik ken haar waarden en normen en zal daar ook geen afbreuk aan doen. Ik volg G. Van Londersele in zijn keuze omdat ik trouw ben aan diens diensten en wij ervan overtuigd zijn dat wij elkaar aanvullen. Ik koos ervoor ervaring op te doen naast zijn zijde alvorens eigen belang voorop te plaatsen. Samen vormen we een goed team!”

 

Wat zijn jullie ambities met SK Zandbergen?

Gregory: “Onze doelstelling is om minimaal het resultaat van vorig jaar te evenaren. Wij mikken op een periodetitel, maar wie weet mogen we wel dromen van meer. Helaas zijn er meerdere ploegen die er zo over denken, dus kunnen de onderlinge confrontaties doorslaggevend zijn.”

Bert: “Met dergelijke spelers moet minstens hetzelfde resultaat als vorige seizoenen behaald worden. Toch wil ik ten zeerste benadrukken dat er meerdere ploegen over goede papieren beschikken. Zo zijn o.a. Aaigem, Herzele, Doggen, Neigem en Haaltert niet te onderschatten tegenstrevers. We beschikken over veel aanvallend geweld, dat we moeten zien om te toveren tot een wapen. Ook heb ik de reserve ploeg onder mijn hoede.”

 

Hoe blikken jullie vooruit naar komend weekend?

Gregory: “Met Herzele-Ressegem treffen we meteen een zware tegenstander. Zelf heb ik de ploeg nog niet kunnen kneden dus teer ik voornamelijk op automatismen van de spelers. Ik zag  Herzele aan het werk tegen FC Doggen, in een wedstrijd waarin ze beter voor de dag kwamen. Ik kan dus alvast vermelden dat ik Herzele tip als dé topfavoriet voor het kampioenschap.”

Bert: “Als nieuwe coaches van SK Zandbergen zal de thuiswedstrijd van zondag kort dag zijn. Toch teren we op een sterke thuisreputatie en verwachten we dat dezelfde inzet en gedrevenheid aan de dag kan gelegd worden als voorbij zondag op Sint-Goriks. Ik verwacht een wedstrijd die beide kanten kan uitgaan, doch hoop ik aan het langste eind te trekken en onze thuisreputatie alle eer aan te doen.”

 

Welkom Gregory Van Londersele en Bert Langhendries!

 

We are SK Zandbergen!