25-11 Matchverslag Neigem - SKZ 0-2

Na de bittere pil die SK Zandbergen te slikken kreeg op leider FC Doggen, stond alweer een lastig uitduel op het programma. Zonder de geelgeschorsten M. Adriaens en T. Hooge trok SK Zandbergen licht gehavend naar het zwarte beest VK Jong Neigem. Hun afwezigheid werd opgevangen door T. Deslagmeulder en D. De Bolle. SK Zandbergen heeft geen al te beste herinneringen aan Neigem nadat Ninovieter T. Van Bellingen hen vorig jaar op een hoopje speelde.

Een zeer twijfelachtig begin werd helaas het toonbeeld van de eerste helft. Toch kreeg SK Zandbergen de uitgelezen kans op een voorsprong op een dienblaadje voorgeschoteld… Reeds na 2 minuten werd spits K. De Spiegeleer onderuit gemaaid door een uitglijdende L. Van Droogenbroeck. Helaas herstelde deze zijn foutje door de strafschop van G. Beeckmans te stoppen. SK Zandbergen zocht hierna duidelijk naar de moeilijkste oplossingen en van voetbal was er dan ook geen sprake. Het was dan ook de thuisploeg die het gevaarlijkst voor de dag kwam en doelman T. Somers tot enkele knappe reddingen dwong. Via V. Despiegeleer trof Neigem zelfs nog de dwarsligger, waardoor SK Zandbergen opgelucht kon ademen bij een 0-0 ruststand. Na een eerste helft zonder vuurwerk trakteerden de Zandbergse coaches hun spelers dan ook op een heuse uitbrander.

Toch werd het vertrouwen gegeven aan dezelfde elf om de tweede helft aan te vangen. SK Zandbergen ging meer en meer op zoek naar de voetballende oplossing en via een bedrijvige M. Torrekens creëerde het dan ook het meeste gevaar. Toch was het wachten tot de 61ste minuut totdat J. Everaert de vrije schop van T. Deslagmeulder terug in het spel bracht en K. De Backer raak kon treffen, 0-1. Neigem ondernam nog enkele pogingen om gelijk te maken, maar het was T. Somers die tot tweemaal toe de vrije schop van T. Van Bellingen in hoekschop kon duwen. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde K. De Backer de score na een haast identiek doelpunt, waardoor de wedstrijd in een definitieve plooi leek te vallen. SK Zandbergen kwam in de slotminuten nog dicht bij een derde doelpunt, maar was meer dan tevreden met deze felbevochten driepunter.