26-08 Voorbeschouwing: SKZ - Wilskracht Idegem B

SK Zandbergen ontvangt zondag om 15 uur Wilskracht Idegem B. Deze wedstrijd is zowel voor de spelers als de supporters een derby op het scherpst van de snee. Beide ploegen willen hun competitiestart niet missen, waardoor de driepunter een must is. Wil SK Zandbergen de punten thuishouden, zal het dus eerst moeten afrekenen met deze klepper.

 

Ploegnieuws

Coach Guy Praet kan zondag beschikken over een nagenoeg volledig fitte kern. Enkel Kris De Spiegeleer ligt nog in de lappenmand na een zware breuk in de pols. Na een zware voorbereiding is het uitkijken of de spelers de goede vorm van vorig seizoen opnieuw te pakken kunnen krijgen.

 

Facts & Figures

Van de laatste 12 confrontaties trok SK Zandbergen 8 keer aan het langste eind. Bovendien is Idegem B de enige ploeg die vorig seizoen in staat was om een overwinning te boeken op het terrein van SK Zandbergen. Daarbovenop veroverden ze de beker van de Denderstreek op datzelfde terrein tegen Borsbeke. Zowel de spelers als het bestuur zijn er dus op uit om revanche te nemen. Desalniettemin zullen de bezoekers gebrand zijn om orde op zaken te stellen na de 0-6 pandoering op de slotspeeldag van vorig seizoen.

 

In de kijker

Niet alleen liggen beide ploegen op een steenworp van elkaar. Ook voor enkele spelers is dit een wedstrijd met een dubbel gevoel. Zo bonden Ken De Backer, Thomas Deslagmeulder en Sasha Van Daele de voetbalschoenen aan bij de jeugd van Wilskracht Idegem. Andere spelers zoals Thijs Somers, Thomas Hooge en Maxim Adriaens kenden een kortstondige passage bij Wilskracht Idegem alvorens neer te landen bij SK Zandbergen. Kris Bauwens daarentegen maakte in het tussenseizoen de omgekeerde beweging.