27-01 Matchverslag Herzele - SKZ 1-3

Zondag 24 januari stond voor SK Zandbergen een lastige trip naar fusieclub V.C. Herzele-Ressegem gepland. De Herzelenaars waren aardig op dreef en tekenden dan ook een knappe 19 op 21 aan. Ze wisten zich te handhaven op leider Doggen en aldus beloofde dit de (op papier) moeilijkste resterende uitwedstrijd te worden. Zandbergen zelf moest het stellen zonder sterkhouder M. Torrekens. Topschutter G. Beeckmans keerde dan weer terug uit schorsing. Ondanks de hevige regenbuien lag het terrein er meer dan behoorlijk bij en ook de dagtemperatuur was ideaal voor een heerlijke pot voetbal.

 

Om 15u floot E. Willemyns de partij op gang en het waren de bezoekers die meteen het initiatief namen. J. Aubeeck vormde een gesel voor het boomlange centrale duo van Herzele. Ook K. De Backer werkte zich te pletter en zorgde mee voor eerste doelgevaar. Het was wachten tot de 18de minuut tot diezelfde K. De Backer zijn inspanningen beloond zag en de 0-1 op de bordjes toverde. Dit na een assist van zijn spitsbroeder J. Aubeeck die terug naar beste niveau klimt. Herzele kon daar weinig tegenover brengen en zag sterretjes wanneer SK het gaspedaal iets verder indrukte. Een schot van rechterflank van dienst T. Van Der Haegen spatte uiteen op de paal. In de 35ste minuut bracht ouderdomsdeken R. Van Der Bracht via een snelle counter de bal gemeten voor doel en was het G. Beeckmans die via de linkerpaal de bal in doel mikte. Herzele kreunde en kreeg geen vat op het aanvallende geweld van SK Zandbergen. Zelfs een zieke M. Adriaens slalomde à la Messi tussen menig geel-roden. J. Aubeeck slingerde nog een bal voor doel maar het afwerken van G. Beeckmans kende minder geluk. In de slotminuten van de eerste helft was het opnieuw diepe spits J. Aubeeck die aan de basis lag van het derde doelpunt. Nadat eerst K. De Backer de bal perfect door de benen liet lopen was het goaltjesdief G. Beeckmans die haast op identieke wijze de bal in doel borstelde, 0-3.

 

Herzele-Ressegem kwam gretig uit de kleedkamer en besloot iets aanvallender te spelen. Via hun aanspeelpunt S. De Vlaminck trachtten ze de Zandbergse defensie open te breken. Helaas gaf deze geen krik onder leiding van het centrale duo en slot op de deur T. Somers. SK Zandbergen diende zich te beperken tot snelle omschakelingen via onder meer T. Van Der Haegen. In de 66ste minuut werd het dan toch 1-3 nadat invaller J. Arijs zich een weg wist te banen door een zee van spelers. Hierna werd de zieke M. Adriaens naar de kant gehaald en maakte D. Debolle zich klaar om hem te vervangen. Onder impuls van een beresterke T. Hooge beperkte Zandbergen de schade en zag het zelfs nog een laat doelpunt van J. Everaert afgekeurd wegens buitenspel. Op het einde van de wedstrijd kreeg SK Zandbergen nog enkele kleine doelpogingen via onder meer invallers M. Everaert en K. De Spiegeleer, helaas zonder meer. Vlak voor affluiten kreeg J. Everaert nog een rode kaart voor een professionele fout.

 

We are SK Zandbergen!!!

 

Herzele-Ressegem: C. Borloo, M. Schotte, R. Mesky (72’ G. Thomas), D. Nachtergaele, J. Malfroy, T. Vandesande, S. D’Hondt (46’ J. Arijs), G. Nijs, S. De Vlaminck, B. Naert (85’ A. Saelens), R. Den Tandt.

 

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, J. Everaert, S. Van Daele, T. Deslagmeulder, T. Van Der Haegen (59’ M. Everaert) , M. Adriaens (67’ D. Debolle), T. Hooge, G. Beeckmans, K. De Backer J. Aubeeck (76’ K. De Spiegeleer).