28-10 Matchverslag SKZ - KVR Overboelare 3-1

Voor zijn vijfde thuiswedstrijd van het seizoen ontving SK Zandbergen het Geraardsbergse KVR Overboelare. Een jonge voetballende ploeg die al jaren samenspeelt. SK Zandbergen daarentegen is de enige ploeg die alle punten wist thuis te houden en wou deze reputatie dan ook alle eer aandoen. Een lichtgeblesseerde J. Aubeeck moest zich tevreden stellen met een plekje op de bank, T. Van Der Haegen zag zijn harde trainingsarbeid beloond en kreeg het vertrouwen van de coaches.

G. Van Londersele en B. Langhendries begonnen aan hun vijfde wedstrijd met SK en krijgen stilaan meer vat op de kern. SK Zandbergen startte gretig aan de eerst helft en zag, in tegenstelling tot vorig weekend, deze inspanning beloond met een vroeg doelpunt. Het was de vinnige K. De Backer die in de 14de minuut raakt kopte op hoekschop. Beide ploegen wisselden goede combinaties af met slordigheden en zo kwam Overboelare enkele keren gevaarlijk opduiken voor de kooi van T. Somers. Toch was het SK Zandbergen die de score verdubbelde na een individuele actie van T. Van Der Haegen. Zijn schot ging loeihard voorbij de bezoekende doelman, 2-0 in de 31ste minuut. In een sportieve wedstrijd floot scheidsrechter J. Drieghe de wedstrijd af na 45 gespeelde minuten.

De tweede helft ging door op hetzelfde elan. Een bij momenten onbekwaam Overboelare plooide onder de Zandbergse druk, maar brak niet. De jonge ploeg scoorde zelfs tegen in de 59ste minuut via N. Pletinckx. Wat volgde waren een dolle 10 minuten waarin SK Zandbergen het overzicht en de organisatie verloor. K. De Spiegeleer kreeg zijn 2e invalbeurt sinds zijn blessure en kreeg meteen een goede kans, maar zijn schot ging over het doel. Het was wachten tot de 82ste minuut totdat het ingevallen spitsenduo voor de 3-1 eindstand zorgde. J. Aubeeck zette zich goed door en zette met een slim pasje K. De Spiegeleer oog in oog met de doelman. Deze twijfelde niet en scoorde alweer bij zijn invalbeurt.

We are SK Zandbergen!!!

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, J. Everaert, S. Van Daele, D. De Bolle (65’ T. Deslagmeulder), G. Beeckmans, T. Hooge, M. Adriaens, M. Torrekens, K. De Backer (69’ K. De Spiegeleer), T. Van Der Haegen (75’ J. Aubeeck).

KVR Overboelare: N. Kafkot, M. Goossens (71’ B. Moreels), K. Spitaels (23’ K. Nieuborg), J. Steenhoudt, K. Spitaels, D. Schotte, T. Vanholder, J. Dubucq, J. Torrekens, M. Pieters (48’ K. Pangrazio), N. Pletinckx.