31-08 Matchverslag: SKZ - Wilskr. Idegem B 2-1

Op zondag 30/08/2015 namen de troepen van coach Guy Praet het op tegen de buren uit Idegem. De afgereisde supporters zagen hoe SK Zandbergen de derby, onder tropische temperaturen, besliste op stilstaande fase. Aangever van dienst was M. Torrekens.

Zandbergen schiet goed uit de startblokken

SK Zandbergen nam van bij de start het heft in eigen handen en dirigeerde het spel tijdens het openingskwartier. De bezoekers kreunden onder een strak tempo en doelman T. Bauwens hield zijn ploeg meermaals goed overeind met onder andere een puike redding op een poging van G. Beeckmans. De druk hield aan en in de 8ste minuut deed diezelfde G. Beeckmans de netten trillen met een fraaie doelpoging na een gemeten voorzet van M. Torrekens, 1-0. SK Zandbergen op rozen… De druk was van de ketel en SK Zandbergen kon bevrijd voetballen. In de 28ste minuut maakte de meegeschoven J. Everaert met een kopbal de 2-0, alweer met M. Torrekens als foerier. SK Zandbergen controleerde de eerste helft maar door de extreme hitte waren zowel de thuisploeg als de bezoekers vaak slordig in hun opbouw.

Idegem geeft zich niet zomaar gewonnen

Na de rust waren het de bezoekers uit Idegem die SK Zandbergen hun wil oplegden. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen J. Everaert gedwongen werd tot een penaltyfout op de doorgebroken J. Scheerlinck. Deze werd feilloos omgezet door de Idegemse kapitein, S. Debbaut, 2-1. SK Zandbergen was duidelijk aangeslagen waardoor Idegem het gaspedaal wat dieper indrukte. Zo voetbalde Idegem enkele doelrijpe kansen bij mekaar. Gelukkig kon SK Zandbergen rekenen op een alerte T. Somers als doelverdediger. Toch was het SK Zandbergen die de beste kansen op de counter kon versieren. Zo kwam SK Zandbergen nog dicht bij een verlossend derde doelpunt via een snelle omschakeling met  G. Beeckmans, maar zijn poging belandde via de binnenkant van de paal bij een Idegemse speler. Intussen werd goalgetter J. Aubeeck gewisseld na driekwart match na een onzachte botsing met de Idegemse libero. In de slotminuten kon de ingevallen M. Everaert Idegem volledig uittellen wanneer hij door die andere invaller T. Van Der Haegen alleen op doel werd gestuurd, maar besloot over. Na 90’ floot scheidsrechter N. De Smet de wedstrijd af en kon het feest beginnen.

We are SK Zandbergen!!!

SK Zandbergen:   T. Somers, R. Van Der Bracht, J. Everaert, T. Deslagmeulder, D. De Bolle, G. Beeckmans, K. De Veirman, M. Adriaens, M. Torrekens (80’ M. Everaert), K. De Backer, J. Aubeeck (70’ T. Van Der Haegen).

Wilskr. Idegem B:   T. Bauwens, J. Leirens, G. Michiels (60’ S.  Branckaert), A. Borgenon (78’ Y. Broos), A. Bruylandt, J. Scheerlinck, S. Debbaut (60’ K. Bauwens), J. Uytkafkot, B. Bockstael, P. Boeykens, Y. Biesemans.