16-10 Torrekens Michael # Art. Nieuwsblad

“Hofstade beschouw ik als titelfavoriet”
Even flirtte Zandbergen met de leidersplaats, maar na het forfait van Sparta Moerbeke en de thuisnederlaag tegen Hofstade is de jonge Geraardsbergse club op achtervolgen aangewezen. De passage van Hofstade leidde tot het eerste puntenverlies thuis. De Appelterse boekhouder Michael Torrekens (36) is aan zijn zesde seizoen bezig bij de Geraardsbergse dorpsclub die aan de boorden van de Dender speelt op een authentiek veldje dat vele bezoekende teams afschrikt.
“We beschikten altijd al over een sterke thuisreputatie, maar Hofstade was zondag te sterk. We bereikten de rust nog met een brilscore dankzij onze doelman Koen Heremans, die uitpakte met een paar sterke reddingen. Na rust werden we fysiek afgetroefd door een atletisch sterk Hofstade. De voorbije jaren golden we nochtans als het ‘zwarte beest’ van Hofstade, maar zondag ondergingen we de wet van de sterkste. Hofstade beschouw ik als titelfavoriet, maar ik verwacht wel een spannende competitie.”
“Vorig jaar was het een duel tussen Standaard Denderleeuw en Houtem, die erbovenuit staken. Denderleeuw promoveerde intussen en Houtem verhuisde naar een andere reeks waardoor het nu alle kanten uit kan met een handvol kanshebbers op de oppergaai. Zandbergen eindigde vorig jaar achtste en elk jaar zetten we met enkele gerichte transfers een nieuwe stap voorwaarts. Dit jaar mikken we op de top vijf.”
“Vorige week speelden we de drie veroverde punten tegen Moerbeke kwijt wegens het algemeen forfait van die club. Daardoor verloren we onze leidersplaats zonder te spelen. En met een uitje naar Sint-Antelinks voor de boeg staan we zondag alweer voor een zware opdracht.”
“Ik ben nog de enige overlevende uit mijn beginperiode. Zandbergen is nog altijd een plezante club, maar elk seizoen vloeien er wel enkele spelers af die de concurrentie niet meer willen aangaan met de ingehaalde versterkingen.”